Login

SSL СЕРТИФИКАТ ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ НА ТВОЈОТ ВЕБ САЈТ

 • Positive SSL
  Domain Validation SSL
 • 999ден /год
 • Издавање за неколку минути
  $10,000 гаранција
  128/256 bit енкрипција
  Неограниченo реиздавање
  Компатибилност 99% од browserite
  Бесплатна значка • True BusinessID
  Organization Validation (OV)
 • 5999ден /год
 • Издавање за 1-3 дена
  $1,250,000 гаранција.
  128/256 bit енкрипција
  Неограниченo реиздавање
  Компатибилност 99% од browserite
  Бесплатна значка

 • PositiveSSL Wildcard
  Wildcard SSL
 • 6500ден /год
 • домен + сите поддомени
  Издавање за неколку минути
  $10,000 гаранција
  128/256 bit енкрипција
  Неограниченo реиздавање
  Компатибилност 99% од browserite
  Бесплатна значка

 • PositiveSSL EV
  Extended Validation (EV)
 • 7999ден /год
 • Зелен бар (green bar)
  Издавање за 1-5 дена
  $1,000,000 гаранција
  128/256 bit енкрипција
  Неограниченo реиздавање
  Компатибилност 99% од browserite
  Бесплатна значка

Што претставува SSL сертификат?

SSL или TLS сертификат е дигитална датотека која се користи за олеснување на две основни функции за безбедност на интернет. Автентикација и верификација Сертификатот SSL / TLS поседува заверени информации за вашата веб-страница за да ги информирана посетителите за идентитетот на компанијата, односно кој ја поседува и управува.
Енкрипција на податоци
SSL / TLS протоколот ги енкриптира односно шифрира податоците испратени од веб-северот кон прелистувачот и, со цел да ги заштити сите информации ненамерни примачи.

2016_ssl

ХОСТ.мк СЕ ГРИЖИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА НА СВОИТЕ КОРИСНИЦИ!

Со секој закупен хостинг пакет, сите клиенти на хост.мк добиваат бесплатен AutoSSL сертификат кој е инсталиран со самата активација на хостингот. Прочитајте повеќе за неговите бенефити, како и за неговата имплементација.

Безбедноста на податоците на интернет стана тема која иницираше многу дискусии во последниве неколку месеци. Од јули 2018-та, Google Chrome ќе ги маркира сите веб сајтови со http протокол како ‘not secure’.